![]() |
İrmikli Puding |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmikli Puding3 Su bardağı süt 1 Su bardağı irmik 3 Çorba kaşığı margarin 1 Su bardağı pudraşekeri 1 Adet rendelenmiş limon kabuğu 5 Adet yumurta Yarım su bardağı kuru üzüm Yarım su bardağı meyve şekerlemesi 1 Kahve fincanı rom veya kanyak Kalıbı yağlamak için : Yarım çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı pudraşekeri Sos için : 3 Çorba kaşığı dolusu ahududu Yarım kahve fincanı ahududu şurubu Hazırlanışı * Sütü bir tencereye aktarın ![]() * Kaynadıktan sonra ateşi kısın ![]() * İrmiği sütün üzerine serperek ekleyin ve sürekli karıştırın ![]() * Hızlı ateşte 4-5 dakika pişirin ![]() * Piştikten sonra karışımı başka bir kaba aktarın ![]() * Sütlü irmiğe 3 çorba kaşığı margarini, 1 su bardağı pudraşekerini ve 1 adet rendelenmiş limonun kabuğunu ekleyerek iyice karıştırın ![]() * 5 Dakika kadar karışımı ılınmaya bırakın ![]() * Sonra yumurta sarılarını teker teker ve sürekli karıştırarak karışıma ekleyin ![]() * Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın ![]() * Karışıma meyve şekerlemesini, kuru üzümü, 1 kahve fincanı rom veya kanyak ve yumurta aklarını ekleyip iyice karıştırın ![]() * Puding kabını yarım çorba kaşığı margarinle yağlayın ![]() * Dibine ve kenarlarına 1 çorba kaşığı pudraşekerini serpin ![]() * Karışımı bu kalıba aktarın ![]() * Kalıbı içi sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun ![]() ![]() * Yüksek ısılı fırında 45 dakika pişirin ![]() * 5 Dakika daha sıcak fırında bekleterek soğumasını sağlayın ![]() * Kalıbın kenarlarını bıçakla sıyırın ![]() * Pudingi düz bir tabağa ters yüz ederek aktarın ![]() * Sos için ahududuyu iyice ezin ![]() * Ahududu likörünü ekleyerek karıştırın ![]() * Ilık pudigle birlikte veya üzerine dökerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|