![]() |
İrmikli Puding
3 Su bardağı süt 1 Su bardağı irmik 3 Çorba kaşığı margarin 1 Su bardağı pudraşekeri 1 Adet rendelenmiş limon kabuğu 5 Adet yumurta Yarım su bardağı kuru üzüm Yarım su bardağı meyve şekerlemesi 1 Kahve fincanı rom veya kanyak Kalıbı yağlamak için : Yarım çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı pudraşekeri Sos için : 3 Çorba kaşığı dolusu ahududu Yarım kahve fincanı ahududu şurubu Hazırlanışı * Sütü bir tencereye aktarın. * Kaynadıktan sonra ateşi kısın. * İrmiği sütün üzerine serperek ekleyin ve sürekli karıştırın. * Hızlı ateşte 4-5 dakika pişirin. * Piştikten sonra karışımı başka bir kaba aktarın. * Sütlü irmiğe 3 çorba kaşığı margarini, 1 su bardağı pudraşekerini ve 1 adet rendelenmiş limonun kabuğunu ekleyerek iyice karıştırın. * 5 Dakika kadar karışımı ılınmaya bırakın. * Sonra yumurta sarılarını teker teker ve sürekli karıştırarak karışıma ekleyin. * Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın. * Karışıma meyve şekerlemesini, kuru üzümü, 1 kahve fincanı rom veya kanyak ve yumurta aklarını ekleyip iyice karıştırın. * Puding kabını yarım çorba kaşığı margarinle yağlayın. * Dibine ve kenarlarına 1 çorba kaşığı pudraşekerini serpin. * Karışımı bu kalıba aktarın. * Kalıbı içi sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun.(İçine su girmemesine dikkat edin.) * Yüksek ısılı fırında 45 dakika pişirin. * 5 Dakika daha sıcak fırında bekleterek soğumasını sağlayın. * Kalıbın kenarlarını bıçakla sıyırın. * Pudingi düz bir tabağa ters yüz ederek aktarın. * Sos için ahududuyu iyice ezin. * Ahududu likörünü ekleyerek karıştırın. * Ilık pudigle birlikte veya üzerine dökerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.