ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İrmikli Puding (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183820)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:27 PM

İrmikli Puding
 


3 Su bardağı süt

1 Su bardağı irmik

3 Çorba kaşığı margarin

1 Su bardağı pudraşekeri

1 Adet rendelenmiş limon kabuğu

5 Adet yumurta

Yarım su bardağı kuru üzüm

Yarım su bardağı meyve şekerlemesi

1 Kahve fincanı rom veya kanyak

Kalıbı yağlamak için :

Yarım çorba kaşığı margarin

1 Çorba kaşığı pudraşekeri

Sos için :

3 Çorba kaşığı dolusu ahududu

Yarım kahve fincanı ahududu şurubu



Hazırlanışı


* Sütü bir tencereye aktarın.

* Kaynadıktan sonra ateşi kısın.

* İrmiği sütün üzerine serperek ekleyin ve sürekli karıştırın.

* Hızlı ateşte 4-5 dakika pişirin.

* Piştikten sonra karışımı başka bir kaba aktarın.

* Sütlü irmiğe 3 çorba kaşığı margarini, 1 su bardağı pudraşekerini ve 1 adet rendelenmiş limonun kabuğunu ekleyerek iyice karıştırın.

* 5 Dakika kadar karışımı ılınmaya bırakın.

* Sonra yumurta sarılarını teker teker ve sürekli karıştırarak karışıma ekleyin.

* Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın.

* Karışıma meyve şekerlemesini, kuru üzümü, 1 kahve fincanı rom veya kanyak ve yumurta aklarını ekleyip iyice karıştırın.

* Puding kabını yarım çorba kaşığı margarinle yağlayın.

* Dibine ve kenarlarına 1 çorba kaşığı pudraşekerini serpin.

* Karışımı bu kalıba aktarın.

* Kalıbı içi sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun.(İçine su girmemesine dikkat edin.)

* Yüksek ısılı fırında 45 dakika pişirin.

* 5 Dakika daha sıcak fırında bekleterek soğumasını sağlayın.

* Kalıbın kenarlarını bıçakla sıyırın.

* Pudingi düz bir tabağa ters yüz ederek aktarın.

* Sos için ahududuyu iyice ezin.

* Ahududu likörünü ekleyerek karıştırın.

* Ilık pudigle birlikte veya üzerine dökerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.