![]() |
Fincan Keki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fincan KekiFincan Keki - Fincan Keki Tatlısı - Fincan Kekiasıl Yapılır - Fincan Keki Malzemeler - Fincan Keki Yapılışı Malzemeler: (8 kişilik) 3 yumurta 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 ![]() Süslemek için: 2 yemek kaşığı krema Çilek ya da ahududu Toz antep fıstığı Yapılışı: Yumurtalar ve şeker mikserle çırpılır ![]() ![]() Karışım büyük boy kahve fincanlarının yarısına gelecek şekilde boşaltılır ![]() ![]() Tencereye fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su doldurulur ![]() Tencerenin üzeri kenarlardan sarkmayacak şekilde bir bezle kapatılır ![]() ![]() Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte,kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tencerenin ağzı hiç açılmadan 25 dk ![]() ![]() Ocağın altı kapatılır ama tencerenin kapağı açılmadan 15 dk ![]() ![]() Kekler ılındıktan sonra üzerlerine krema konur ve ahududuyla veya çilekle süslenip toz antep fıstığı serpilir ![]() Afiyet olsun… ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|