ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Fincan Keki (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183155)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:18 AM

Fincan Keki
 
Fincan Keki - Fincan Keki Tatlısı - Fincan Kekiasıl Yapılır - Fincan Keki Malzemeler - Fincan Keki Yapılışı


Malzemeler: (8 kişilik) 3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un



Süslemek için:
2 yemek kaşığı krema
Çilek ya da ahududu
Toz antep fıstığı


Yapılışı:

Yumurtalar ve şeker mikserle çırpılır.Süt,un,vanilya,kakao ve kabartma tozu eklenip tahta kaşıkla karıştırılır.
Karışım büyük boy kahve fincanlarının yarısına gelecek şekilde boşaltılır.Ve bir tencereye fincanlar yerleştirilir.
Tencereye fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su doldurulur.
Tencerenin üzeri kenarlardan sarkmayacak şekilde bir bezle kapatılır.Üzerine de kapak sıkıca kapatılır.
Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte,kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tencerenin ağzı hiç açılmadan 25 dk. pişirilir.
Ocağın altı kapatılır ama tencerenin kapağı açılmadan 15 dk. beklenir.
Kekler ılındıktan sonra üzerlerine krema konur ve ahududuyla veya çilekle süslenip toz antep fıstığı serpilir.


Afiyet olsun…



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.