Badem Tozlu Keşkül |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Tozlu Keşkülsütlü tatlı tarifleri - keşkül yapımı # Keşkül malzemeleri 5 çorba kaşığı toz badem 7 su bardağı süt 3 yumurtanın sarısı 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı mısır nişastası 4 çorba kaşığı su 1 paket vanilya 40 gr tereyağı 1 su bardağı krema Süslemek için 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı 1 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı # Keşkül hazırlanışı Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir tencereye alıp çırpma teli ile çırpın Un, 4 kaşık suyla sulandırılmış nişasta, vanilya, krema ve sütü ekleyip pütürsüz kıvamda bir karışım elde edene kadar çırpın Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte devamlı karışırarak koyulaşana kadar pişirin Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca badem ve tereyağını ilave edip karıştırın Birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın Mikserle soğuyuncaya kadar çırpın Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın Buzdolabında soğuyana kadar bekletin Fıstık serpip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|