ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Badem Tozlu Keşkül (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183136)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:21 AM

Badem Tozlu Keşkül
 
sütlü tatlı tarifleri - keşkül yapımı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
#
Keşkül malzemeleri


5 çorba kaşığı toz badem


7 su bardağı süt


3 yumurtanın sarısı


1 su bardağı tozşeker


2 çorba kaşığı un


2 çorba kaşığı mısır nişastası


4 çorba kaşığı su


1 paket vanilya


40 gr tereyağı


1 su bardağı krema

Süslemek için


2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı


1 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı

# Keşkül hazırlanışı


Yumurta sarıları ve tozşekeri derin bir tencereye alıp çırpma teli ile çırpın. Un, 4 kaşık suyla sulandırılmış nişasta, vanilya, krema ve sütü ekleyip pütürsüz kıvamda bir karışım elde edene kadar çırpın.


Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte devamlı karışırarak koyulaşana kadar pişirin. Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca badem ve tereyağını ilave edip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın.

Mikserle soğuyuncaya kadar çırpın.


Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Fıstık serpip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.