Elma Tavası Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elma Tavası TatlısıElma Tavası Tatlısı - Elma Tavası Tatlısı Tarifi Elma, tatlılarda en çok kullanılan besinlerden biridir Peki, hiç kızartmasını denediniz mi? Malzemeler: 500 gr elma 120 gr ( 1 su bardağı) un 2 yumurta sarısı + 1 yumurtanın akı 1 çorba kaşığı sıvı yağ ½ su bardağı süt 1 limon suyu 2 çorba kaşığı pudra şekeri 8 çorba kaşığı tereyağı Bir tutam tuz Yapılışı: 1-Unu ve tuzu bir kaseye koyun Ortasını açarak yumurta ve sıvı yağı koyun 2-Yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin ve bulamaç elde edin 3-Üstünü örterek 30 dakika dinlendirin 4-Elmaların kabuklarını soyu ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra halkalar halinde kesin 5-Dilimleri bir tabağa dizerek üzerine limon suyunu ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini dökün 6-Tavada tereyağını eritin 7-Bir çatalla elma dilimlerini bulamaca batırıp, tavaya koyun 8-Elmalar hafif kahverengini alınca, bir tabağa dizin, üstüne kalan pudra şekerini serpip ılık servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|