![]() |
Kiraz Kurabiyesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kiraz Kurabiyesi![]() Malzemeler 2 adet yumurta 250 gr tereyağ (oda ısısında bekletilmiş) 1 su bardağı toz şeker 3 1/2 su bardağı un 2 yemek kaşğı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet limon kabuğu rendesi 1 çay kaşığı gıda boyası 1 çay bardağı su 1 su bardağı fındık 60 tane kiraz veya vişne sapı (25-30 dakika suda bekletilir) Yapılışı Hamur yoğurma kabına şeker- un-kabartma tozu ve vanilya aktarılıp kaşıkla karıştırılır ![]() Ortasına küp küp kesilmiş margarin-yumurtalar-yoğurt ve limon kabuğu eklenir Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurulur ![]() Hamurdan küçük parçalar koparılıp fındık taneleri ortasına gelecek şekilde yuvarlanır ve kiraz sapları üst kısımlarına batırılır ![]() Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine,aralıklı olarak dizilir ![]() Önceden ısıtılmş 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir ![]() Çukur bir kapta gıda boyası ve su karıştırılır ![]() Soğuyan kurabiyeler renkli suya batırılıp, ardından toz şekere bulanarak servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|