nektarinli kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

nektarinli kek




MALZEMELER185gr un

170 gr şeker ( 140gr)

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

bir fiske tuz

3 yumurta

180 gr tereyağ ( 100 - 120 ml sıvıyağ)

50ml süt

14 adet kayısı ( 10 adet erik büyüklüğünde nektarin)

bir paket vanilyalı şeker

üzeri için 2 çorba kaşığı şeker

asıl tarifte olmayan 2 tatlı kaşığı kakao
YAPILIŞI

Nektarinleri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın Bir tabağa kabuklu kısımları dışa gelecek şekilde yerleştirin Lavabonun içinde üzerlerine önce kaynar su, hemen ardından soğuk su dökün Şimdi kurulayıp, kolayca kabuklarını soyabilirsiniz Eğer kayısı kullanacaksanız, kabuklarını soymanıza gerek yok

Fırını 160 C’ye ısıtın Un, şeker, tuz, kabartma tozu (ve kakaoyu) karıştırın Ayrı bir kapta yumurtaları, sütü, vanilyalı şekeri ve sıvıyağı çırpın Unlu karışımla halledin Hamuru 20 X 30 cmlik yağlanmış veya pişirme kağıdı ile kaplanmış bir kalıba dökün Üzerine meyveleri sıra sıra dizin

Fırına verdikten 20 dakika sonra, çıkarıp üzerine toz şeker serpin Tekrar 20 dakika daha pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.