Fındıklı Ay Çöreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fındıklı Ay Çöreği



Fındıklı Ay Çöreği Tarifi - Fındıklı Ay Çöreği Nasıl Yapılır - Fındıklı Ay Çöreğinin Yapılışı
Malzemeler,


1 Paket yumuşak margarin

1 Paket yaş maya (40 gr)

1 Su bardağı ılık süt

2 Adet yumurta sarısı

Yeterince un

İç Malzemesi,


1 Yemek kaşığı kakao

1 Dilim bayat kek

1 Çay bardağı kuru üzüm

1 Su bardağı dövülmüş fındık içi

1 Çay kaşığı tarçın

Üzeri için,


Fındık içi

1 adet yumurta akı

Hazırlanışı,


1 Derin bir kaba hamuru için gerekli tüm malzemeyi alıp yumuşak bir hamur elde edin

2 Yarım saat mayanlandırma süresinden sonra 5 cm kalınlığında merdane yardımıyla açın

3 Bayat keki robottan iri parçalar halinde geçirip karıştırma kabına alın

4 Üzerine diğer tüm iç malzemeyi de katıp karıştırın

5 Açtığınız hamurdan orta büyüklükte üçgenler çıkarın

6 İçlerini harçla doldurup rulolalar yapıp yarım ay şekli verin

7 Üzerlerine yumurta akı sürüp fındık kırığına bulayın

8 185 derecelik fırında 30-35 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.