![]() |
Beş Çayı Keki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beş Çayı KekiBeş Çayı Keki Tarifi - Beş Çayı Keki Nasıl Yapılır - Beş Çayı Keki Malzemeleri Beş Çayı Keki MALZEMELER: 1 su bardağı süt veya yoğurt 2 su bardağı şeker 3 su bardağı un 4 yumurta 1 küçük paket margarin (1- 25 gr ![]() 1 kahve kaşığı kabartma tozu Limon kabuğu rendesi Vanilya 1 çorba kaşığı limon suyu YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanıp unlanır, fırın yakılır ![]() 2- Şekerle yumurtalar çarpılır ![]() ![]() 3- Kabartma tozu ile elenmiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılır ![]() ![]() 4- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir ![]() Not: 1) İstenirse kek hamuruna 3- 4 çorba kaşığı çekilmiş fındık ve 3- 4 çay kaşığı mahlep katılabilir ![]() ![]() 2) Kalıp 35- 40 cm ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|