Tavuklu Enginarlı Pide |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Enginarlı Pidepide tarifleri - tavuklu pide - enginarlı pide Malzemeler : * 5 su bun * yarım pyaşmaya * 1 tatlı ktuz * aldığı kadar ılık su İç harcı için: * 300 grtavuk * 3 enginar * 6 mantar * 3 biber * 2 domates * 1 su bkaşar peynir rendesi * taze kekik * tuz,karabiber Hazırlanışı : Karıştırma kabına unu alın Ortasına yaşmayayı alın Kenarlarına tuzu serpip, ortadan itibaren alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun 6-8 bezeye ayırarak uzun pide şeklinde açın 10 dk kadar mayalandırmak için bekletin Diğer tarafta iç harcını hazırlayın Bunun için karıştırma kabına tavuk etini minik doğrayarak alın Daha sonra üzerine mantar, biber ve domatesi alarak karıştırın En son haşlanmış enginarı da küp doğrayarak içine ilave edinTuzunu, karabiberini ve taze kekiğini ekleyip biraz da sıvıyağ ekleyin Karıştırarak iç harcı hazırlayın Beklettiğiniz hamurların üzerine bu iç harçtan sıvayarak pide şeklinde kapatın Üstüne kaşar peyniri rendesi serpip esneterek yağlanmış fırın tepsisine alın 180 derecelik fırında pişirin Oktay Usta tariflerinden |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|