ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuklu Enginarlı Pide (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179937)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:49 PM

Tavuklu Enginarlı Pide
 
pide tarifleri - tavuklu pide - enginarlı pide
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler :


* 5 su b.un

* yarım p.yaşmaya

* 1 tatlı k.tuz

* aldığı kadar ılık su

İç harcı için:


* 300 gr.tavuk

* 3 enginar

* 6 mantar

* 3 biber

* 2 domates

* 1 su b.kaşar peynir rendesi

* taze kekik

* tuz,karabiber


Hazırlanışı :


Karıştırma kabına unu alın. Ortasına yaşmayayı alın. Kenarlarına tuzu serpip, ortadan itibaren alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. 6-8 bezeye ayırarak uzun pide şeklinde açın. 10 dk. kadar mayalandırmak için bekletin.


Diğer tarafta iç harcını hazırlayın. Bunun için karıştırma kabına tavuk etini minik doğrayarak alın. Daha sonra üzerine mantar, biber ve domatesi alarak karıştırın. En son haşlanmış enginarı da küp doğrayarak içine ilave edin.Tuzunu, karabiberini ve taze kekiğini ekleyip biraz da sıvıyağ ekleyin. Karıştırarak iç harcı hazırlayın.


Beklettiğiniz hamurların üzerine bu iç harçtan sıvayarak pide şeklinde kapatın. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpip esneterek yağlanmış fırın tepsisine alın. 180 derecelik fırında pişirin.
Oktay Usta

tariflerinden


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.