Galeta |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
GaletaGaleta Tarifi - Galeta Yapılışı - Galeta Nasıl Yapılır - Evde Tarifi Malzemeleri MALZEMELER 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ 3/4 SU BARDAĞI SU 1 PAKET YAŞ MAYA (40 GR) 4SU BARDAĞI UN 1 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER TUZ YUMURTA SARISI SUSAM HAZIRLANIŞI Ilık suyun içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım Elenmiş unun ortasım havuz gibi açâtakiçine mayah sıvıyı, sıvı yağı, tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğurahm Hamur kabının ağzını örterek, ılık bir ortamda, hamur 2 misli kabarana dek mayalandıralım Mayalanan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopararak parmak kalınlığında yuvarlak çubuklar yapalım Hamurun ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim üzerine yumurta şansı sürüp susam serpelim Hamurları, önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında, altlan üstleri pembeleşene dek pişirelim Çubukların kıtır olması için pişer pişmez firmdan çıkaralım |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|