Çıtır poğaça- Denenmiş Tarifler |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıtır poğaça- Denenmiş Tariflermisafirlerime sık sık yaptığım ve benden özellikle istenen bir poğaça, akşamdan yapılabilir olması da işlerinizi daha da kolaylaştırıyor, kesinlikle denemenizi öneririm MALZEMELER: 1/2 paket margarin (oda sıcaklığında) 1 fincan sıvıyağ 1 fincan yoğurt 1 paket kabartma tozu yeterince tuz (ölçüdeki fincan, nescafe(granül) kahve fincanıdır) İÇ MALZEMESİ: 2 adet haşlanmış patates (rendelenmiş) 1 su bardağı kaşar (rendelenmiş) tuz, karabiber,kırmızıbiber ÜZERİNE: (PÜF NOKTASI VE ÖZELLİĞİ BURADA) 1 su bardağı galeta unu 2 yumurtanın akı cırpılacak YAPILIŞI: 1- hamur malzemesinin tümü karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir 2- küçük yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır 3- bezelerin içine iç malzemesi konularak normal poğaça şeklinde kapatılır 4- hazırlanan poğaçalar önce çırpılmış yumurta akına sonra tamamen galeta ununa bulanır ve yağlanmış tepsiye dizilir 5- fırında üzerleri altın rengi oluncaya kadar pişirilir Afiyet olsun iç malzemesi tercihe göre peynir ve maydonoz karışımı olarakta yapılabilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|