Kıymalı Açma Gözleme |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Açma GözlemeKıymalı Açma Gözleme - Kıymalı Açma Gözleme Tarifi Malzemeler : 4 su bun 1 pkuru maya 1 tatlı ktuz Taze kekik Aldığı kadar ılık su İç harcı için: 250 grkıyma 4 soğan 2 biber Sıvıyağ Tuz,karabiber Üzeri için: tereyağı Hazırlanışı : Hamuru için karıştırma kabına unu alın Ortasını açarak içine mayayı ve tuzu alarak harmanlayın Daha sonra varsa taze kekiği doğrayarak üzerine ilave edin Yoksa kuru kekik de eklenebilir Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun Diğer tarafta iç harcı için soğanları sıvıyağda kavurun Soğanlar kavrulunca üzerine önce kıymayı sonra da biberi ekleyin Tuzunu ve baharatını ekleyerek yarı kıvamda pişirin Hazırladığınız hamuru 8 bezeye ayırarak servis tabağından biraz daha büyük açın İç harcı hepsine paylaştırarak bir kenarına yayın Diğer kenarı da üzerine kapatıp sacta iki taraflı pişirin Piştikten sonra sıcakken tereyağı sürerek sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|