Çeçen Mantısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çeçen Mantısıpatatesli mantı - çeçen mantısı nasıl yapılır - patates mantısıMalzemeler: Yarım kilo un 2 soğan 5-6 patates 2 yumurta 2 kaşık salça 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 miktar tuz Tarifi: 1- Una yumurta, tuz ve ılık su ilave edip iyice yoğurulur 2 eşit parçaya bölünür Mantı hamuru gibi açılır 2- Hamur 5'e 5 santim büyüklüğünde karelere bölünür Hazırlanan patatesli iç, karelere yerleştirilir 3- Kareler kapatılıp, kaynamakta olan tuzlu suya atılır Pişince kevgirle servis tabağına çıkarılır 4- Hazırlanan sos üzerine dökülüp servis yapılır Not: Arzu edilirse üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür İçin Hazırlanması: Patatesler haşlanır soyulup rendelenir Rendelenmiş soğan, biraz yağ ilavesiyle, bir tavada kavurulur Rendelenmiş patates, tuz, karabiber de konularak, biraz alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|