![]() |
Milföylü Lokmalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföylü Lokmalarmilföylü tarifler - milföylü lokma nasıl yapılır - milföylü tuzlu tarifler ![]() Milföylü lokmalıklar malzemeleri 10 kare milföy hamuru Taze nane yaprakları 50 gr kaymak 1 kase kurutulmuş domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 kase siyah zeytin 1 tutam kekik Milföylü lokmalıklar hazırlanışı Kurutulmuş domatesleri ılık suda bekletip küçük doğrayın ve kekikle tatlandırın ![]() Kurutulmuş domatesleri zeytinyağı ile kavurun ![]() Domates salçası ekleyip bir kaç dakika daha kavurun ![]() Milföyleri tezgahın üzerine yayın ![]() Her milföy karesinden iki yuvarlak (biri büyük diğeri küçük) hamur çıkarın ![]() Büyük yuvarlak milföy hamurunun üzerine küçük milföyü yerleştirin ![]() Kenarlarından parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın, ortasını hafif çukurlaştırın ![]() Milföyleri fırın tepsisine dizin ![]() Pişme esnasında çok fazla kabarmaması için her çukurun içine bir kaç tane bakliyat serpiştirin ![]() 200 dereceli fırında 10 dakika pişirin ![]() Fırından alıp bakliyatları içinden çıkarın ![]() Zeytin, taze nane yaprakları, kurutulmuş domates ve kaymakla süsleyip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|