Dizmene

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dizmene



Dizmene Tarifi - Dizmene Yapılışı - Dizmene Nasıl Yapılır



Malzemeleri

Hamur İçin


3 su bardağı un

2 çorba kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

yarım çay bardağı sıvıyağ

yarım çay bardağı eritilmiş margarin

bir buçuk çorba kaşığı kuru maya

yarım su bardağı ılık süt

İç Harcı İçin


1 adet soğan

3 çorba kaşığı sıvıyağ

2 su bardağı haşlanıp, ezilmiş nohut

karabiber

pulbiber

tuz

Üzeri İçin

1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı


- Sıvıyağ ile margarini karıştırın Un, yoğurt, tuz, sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımının yarısı, kuru maya, süt ve toz şekeri karıştırın Mayalanması için kenara alın

- İç harcı için, ince kıyılmış soğanı tencereye alıp, sıvıyağda soteleyin Nohudu ilave edin

- Karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın Mayalanmış hamuru ikiye ayırın Hamurları 1 mm kalınlığında açın

- Sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımının kalan yarısını hamurlara sürün ve nohutlu iç harcı üzerlerine yayın

- Rulo şeklinde sarıp, yumurta sarısı sürün Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, dilimleyin Üzerleri kızarana kadar pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.