![]() |
Etli Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli PoğaçaEtli Poğaça Tarifi - Etli Poğaça Yapılışı ![]() Malzemesi: 1 çay bardağı erimiş zeytinyağlı margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 7 çay bardağı un İç malzemesi için; 200 gr kıyma 3 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı dolma fıstığı 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı Tarifi: • Önce kıymalı harcı hazırlayın ![]() • Tencereye tereyağını koyun ![]() • Kıyma ve zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyip, karıştırın ![]() • Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ![]() • Üzerine tuz ve karabiber ilave edin ![]() • Bir yandan da karıştırarak dolma fıstığı, kuş üzümünü ve yeni baharı ekleyip, ocağın altını kapatın ![]() • Soğuması için kenarda bekletin ![]() • Bir yoğurma kabına eritilmiş margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve tuzu koyup, elinizle hepsini birden karıştırın ![]() • Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun ![]() • Kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur tutun ![]() • Üzerini örterek 30 dakika bekletin ![]() • Beklemiş hamurdan 18 adet beze yapıp, bezeleri tezgahın üzerinde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın ![]() • Açılan her hamurun ortasına 2 tatlı kaşığı kıymalı içten koyup, hamurun uçlarını yukarıya toplayarak birleştirin ![]() • Hamurları yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürün ![]() • 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak sıcak servis yapın ![]() Hazırlama Süresi: 50 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 18 |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|