![]() |
Etli Poğaça
Etli Poğaça Tarifi - Etli Poğaça Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemesi: 1 çay bardağı erimiş zeytinyağlı margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 7 çay bardağı un İç malzemesi için; 200 gr kıyma 3 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı dolma fıstığı 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı Tarifi: • Önce kıymalı harcı hazırlayın. • Tencereye tereyağını koyun. • Kıyma ve zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyip, karıştırın. • Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. • Üzerine tuz ve karabiber ilave edin. • Bir yandan da karıştırarak dolma fıstığı, kuş üzümünü ve yeni baharı ekleyip, ocağın altını kapatın. • Soğuması için kenarda bekletin. • Bir yoğurma kabına eritilmiş margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve tuzu koyup, elinizle hepsini birden karıştırın. • Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. • Kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur tutun. • Üzerini örterek 30 dakika bekletin. • Beklemiş hamurdan 18 adet beze yapıp, bezeleri tezgahın üzerinde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. • Açılan her hamurun ortasına 2 tatlı kaşığı kıymalı içten koyup, hamurun uçlarını yukarıya toplayarak birleştirin. • Hamurları yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürün. • 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak sıcak servis yapın. Hazırlama Süresi: 50 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 18 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.