ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Poğaça (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=178377)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:09 AM

Etli Poğaça
 
Etli Poğaça Tarifi - Etli Poğaça Yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemesi:

1 çay bardağı erimiş zeytinyağlı margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 7 çay bardağı un İç malzemesi için; 200 gr kıyma 3 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı dolma fıstığı 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı


Tarifi:

• Önce kıymalı harcı hazırlayın.

• Tencereye tereyağını koyun.

• Kıyma ve zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyip, karıştırın.

• Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.

• Üzerine tuz ve karabiber ilave edin.

• Bir yandan da karıştırarak dolma fıstığı, kuş üzümünü ve yeni baharı ekleyip, ocağın altını kapatın.

• Soğuması için kenarda bekletin.

• Bir yoğurma kabına eritilmiş margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve tuzu koyup, elinizle hepsini birden karıştırın.

• Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun.

• Kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur tutun.

• Üzerini örterek 30 dakika bekletin.

• Beklemiş hamurdan 18 adet beze yapıp, bezeleri tezgahın üzerinde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın.

• Açılan her hamurun ortasına 2 tatlı kaşığı kıymalı içten koyup, hamurun uçlarını yukarıya toplayarak birleştirin.

• Hamurları yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürün.

• 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak sıcak servis yapın.


Hazırlama Süresi: 50

Pişirme Süresi: 20

Kişi Sayısı: 18


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.