Haşhaşlı Açma Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Açma Tarifi



haşhaşlı hamur işleri - haşhaşlı açma nasıl yapılır



haşhaşlı açma


Gereçler:


1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı süt

yarım paket yaş maya

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı şeker

aldığı kadar un


iç malzemesi

1 su bardağı çekilmiş haşhaş

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:


2 tane yumurtanın sarısı hariç bütün sıvı malzemeleri karıştırıyoruz (mayayı eriterek) sonra kulak memesi kıvamında olacak şekilde un ilve edip hamuru oluşturuyoruz


bu hamuru 30dk dinlendiriyoruz


hamuru 8 eşit paçaya ayırıp tek tek kurşun kalem kalınlığında açıyouz


diğer taraftan haşhaş ve yağı tahin kıvamına getirip cevizi ilave ediyoruz


açmış olduğumuz humurların arasına haşhaçlı karışımdan tek tek sürüp rulo yapıp kendi etrafında döndürüp üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.