ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Haşhaşlı Açma Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177950)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:20 AM

Haşhaşlı Açma Tarifi
 
haşhaşlı hamur işleri - haşhaşlı açma nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


haşhaşlı açma


Gereçler:


1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı süt

yarım paket yaş maya

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı şeker

aldığı kadar un


iç malzemesi

1 su bardağı çekilmiş haşhaş

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:


2 tane yumurtanın sarısı hariç bütün sıvı malzemeleri karıştırıyoruz (mayayı eriterek) sonra kulak memesi kıvamında olacak şekilde un ilve edip hamuru oluşturuyoruz


bu hamuru 30dk. dinlendiriyoruz


hamuru 8 eşit paçaya ayırıp tek tek kurşun kalem kalınlığında açıyouz


diğer taraftan haşhaş ve yağı tahin kıvamına getirip cevizi ilave ediyoruz


açmış olduğumuz humurların arasına haşhaçlı karışımdan tek tek sürüp rulo yapıp kendi etrafında döndürüp üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış fırına veriyoruz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.