![]() |
Mutfak İçin Tavsiyeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mutfak İçin Tavsiyelermutfak püf noktaları - mutfak önerileri - mutfakta yardımcı olacak tavsiyeler Pastalarınıza katacağınız, fındık, ceviz vs ![]() ![]() Kurabiyelerinizin sertleşmemesi için teneke kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın ![]() ![]() Keki fırına koymadan hamuru kalıba döküp 20 dakika dinlendirmek kekin çökmemesini sağlar ![]() Kurabiye ve tart hamurunun daha lezzetli ve daha kolay yoğurulması için, hamurunu unla açmak yerine pudraşeker serperek açmayı deneye bilirsiniz ![]() Yeşilliklerinizin daha temiz yıkanması için, en az 15-20 dakika sirkeli suda beklettikten sonra yıkamanızda fayda var ![]() Pilavlarınızın tane tane olması için; pişirmeden en az 20 dk ![]() ![]() ![]() Türk kahvesinin daha uzun süre taze kalması için; kavanoza aldığınız kahvenin içine 2 adet küp şeker atın ve kavanozun ağzını sıkıca kapatın ![]() ![]() Reçellerinizin şekerlenmesinin nedenlerinden biride ıslak kaşıkla kavanozdan reçeli almaktır ![]() ![]() Reçeliniz şekerlendiyse telaşlanmayın ![]() ![]() ![]() Poğaçalarınızın ve kurabiyelerinizin gevrek olmasını istiyorsanız içine az miktarda sirke eklemelisiniz ![]() ![]() Alışverişinizi yaparken et ve et ürünlerini ve dondurulmuş gıdaları almayı en sona en sona bırakırsanız buzdolabına yerleştirenekadar zaman kazanmış olursunuz ![]() Omlet yaparken çırpılmış yumurtaya biraz su katarsanız, omletiniz daha çok kabarır ![]() Kek yaparken yumurtaları porselen kasede çırparsanız, yumurtalar kararmaz ![]() Kek ve böreklerinizin daha yumuşak olmasını istiyorsanız, fırının içine bir kap içerisinde su koyun ![]() Makarna suyunun çabuk kaynamasını istiyorsanız kaynatma suyuna tuz eklemeyin ![]() Makarna haşlarken suyuna bir yemek kaşığı sıvıyağ koyarsanız, makarnalar birbirine yapışmayacaktır ![]() Reçelinizin köpüklenmesini istemiyorsanız, pişirirken içine ceviz büyüklüğünde yağ atın ![]() Unlu tezgahı kolayca temizleye bilmek için biraz tuz serptikten sonra nemli bir bezle silin ![]() Ekmeğinizin küflenmemesini istiyorsanız ekmek kutusunun içine küçük bir kapta tuz da koyun ![]() Limondan çıkardığınız suyu arttırmak için limonu yıkayıp kuruladıktan sonra üzerini çatalla bir yerinden deldikten sonra sıkmanız yeterli ![]() Yaptığınız kekin kalıptan daha kolay çıkmasını istiyorsanız fırından çıkardıktan sonra 15 dakika kadar ıslak bezin üzerinde bekletin ![]() Balık yaparken mutfağınızın kokmasını istemiyorsanız, bir bardak suya iki kaşık sirke ilave ederek kaynatın ![]() Omlet yaparken çırpılmış yumurtaya biraz su katarsanız, omletiniz daha çok kabarır ![]() Pişirdiğiniz yemek fazla tuzlu olduysa içine çiğ patates atın ![]() Kuru fasulyenin pişerken dağılamasını istemiyorsanız tuz, salça ve domatesi fasulye biraz piştikten sonra ekleyin ![]() Balığınızın taze olup olmadığını anlamak için parmağınızla karnına bastırın ![]() Çukurluk hemen düzeliyorsa balık taze demektir ![]() Patates haşlarken suyuna bir yemek kaşığı sirke ya da bir limonun suyunu koyarsanız patatesleriniz daha sarı olacaktır ![]() Domatesi kolayca soyabilmek için kaynar suda birkaç dakika bekletip çıkarın ![]() Keklerinizin daha çok kabarmasını istiyorsanız, kek harcının içine bir yemek kaşığı kaynar su ilave edin ![]() Pasta yaparken kullanacağınızuna kabartma tozu ekleyip bir kaç kez elerseniz sonucun daha başarılı olacağını göreceksiniz ![]() ![]() Fırında patates yapmadan önce patatesleri 10 dakika kadar haşlayıp çatalla delerseniz daha kolay pişer ![]() Yemeğiniz fazla tuzlu olduysa, içine ekmek kabukları atın ![]() Makarna haşlarken suyuna bir yemek kaşığı sıvıyağ koyarsanız, makarnalar birbirine yapışmayacaktır ![]() Taze ekmeği kolay kesebilmek için ucunu ateşte ısıtın ![]() ![]() Soğanı doğramadan önce suyun altına tutar ya da sirkeli suda bekletirseniz suyu gözünüze kaçmaz yani sizi çok ağlatmaz ![]() Kebaplık etlerinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız yetrince süt, zeytinyağı, soğan suyu karışımıyla ovup 10-12 saat buzdolabında bekletin ![]() Maydanoz ve dereotunu bozulmadan saklayabilmek için yıkayıp, kâğıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın ![]() ![]() Muz kabuğu ile eldeki mürekkep lekelerini kolayca çıkaralabilirsiniz ![]() Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yeşil salataya zeytinyağı ve limon sosu dökerken sırasıyla önce zeytinyağı, sonra limon/sirke ve en son olarak da tuz eklenir ![]() ![]() Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker ya da birkaç damla limon suyu koyun ![]() Çaydanlığınızın içine biriken kireç tortusunu engellemek istiyorsanız 15 dakika kadar içine sirke kaynatın veya kabın içinde yumurta kabuklarını bir süre bırakın ![]() ![]() Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|