Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgi, genel, kızartma, yağda

Yağda Kızartma - genel bilgi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağda Kızartma - genel bilgi



Küçük kılçıklı balıklar, ya da kemikli olarak dilimlenmiş balıklar özellikle yağsız oladukları mevsimlerde yağda kızartılarak pişirilebilir


Kızartma işleminin iyi yapılması için, balıklar yıkandıktan sonra sularının iyice alınması gerekir Bu iş için kurutma peçeteleri kullanılır Balıkların suyu alındıktan sonra tuzlanıp unlanır ya da tuz ve karabiber karıştırılmış una bulanır Balıklar unlanmadan önce bira veya süte batırılırsa daha iyi kızarır


Bazı balıklar da önce una, yumurtaya, sonra galetaya ya da yumurtalı unlu bulamaca batırılarak kızartılabilir Dilimlenmiş ya da fileto kesilmiş balıklar, kızartmadan önce, domates ve soğan rendesi, tuz, karabiber, kekik ve limon suyunda bekletilirse daha lezzetli olur


Kızarma işlemi için dibi düz, sığ tavalar, derin kızartma kapları ve elektrikli kızartıcılar kullanılır


Tavada kızartma yaparken yağın az olmasına, yağın tütercesine kızdırılıp yakılmamasına özen gösterilmelidir

Kızartma işlemi fırında da yapılabilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.