![]() |
Yağda Kızartma - genel bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yağda Kızartma - genel bilgiKüçük kılçıklı balıklar, ya da kemikli olarak dilimlenmiş balıklar özellikle yağsız oladukları mevsimlerde yağda kızartılarak pişirilebilir ![]() Kızartma işleminin iyi yapılması için, balıklar yıkandıktan sonra sularının iyice alınması gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı balıklar da önce una, yumurtaya, sonra galetaya ya da yumurtalı unlu bulamaca batırılarak kızartılabilir ![]() ![]() Kızarma işlemi için dibi düz, sığ tavalar, derin kızartma kapları ve elektrikli kızartıcılar kullanılır ![]() Tavada kızartma yaparken yağın az olmasına, yağın tütercesine kızdırılıp yakılmamasına özen gösterilmelidir ![]() Kızartma işlemi fırında da yapılabilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|