ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yağda Kızartma - genel bilgi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=177321)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:39 AM

Yağda Kızartma - genel bilgi
 
Küçük kılçıklı balıklar, ya da kemikli olarak dilimlenmiş balıklar özellikle yağsız oladukları mevsimlerde yağda kızartılarak pişirilebilir.


Kızartma işleminin iyi yapılması için, balıklar yıkandıktan sonra sularının iyice alınması gerekir. Bu iş için kurutma peçeteleri kullanılır. Balıkların suyu alındıktan sonra tuzlanıp unlanır ya da tuz ve karabiber karıştırılmış una bulanır. Balıklar unlanmadan önce bira veya süte batırılırsa daha iyi kızarır.


Bazı balıklar da önce una, yumurtaya, sonra galetaya ya da yumurtalı unlu bulamaca batırılarak kızartılabilir. Dilimlenmiş ya da fileto kesilmiş balıklar, kızartmadan önce, domates ve soğan rendesi, tuz, karabiber, kekik ve limon suyunda bekletilirse daha lezzetli olur.


Kızarma işlemi için dibi düz, sığ tavalar, derin kızartma kapları ve elektrikli kızartıcılar kullanılır.


Tavada kızartma yaparken yağın az olmasına, yağın tütercesine kızdırılıp yakılmamasına özen gösterilmelidir.

Kızartma işlemi fırında da yapılabilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.