Oğmaç Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oğmaç Çorbası



oğmaç çorbası nasıl pişirilir


Oğmaç çorbası malzemeleri


2 su bardağı buğday unu


1 çay bardağı et suyu


3 su bardağı süt


3 su bardağı su


Tuz, karabiber

Üzeri için:


1 tatlı kaşığı pulbiber


10 gr tereyağı


1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Oğmaç çorbası hazırlanışı

Oğmaç çorbası : Hamur yoğurma kabına unu eleyin Ortasını havuz gibi açıp et suyunu ekleyin Sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Elde ettiğiniz bu sert hamurdan avucunuzda ovalayıp minik toplar hazırlayın


Suyu tencerede bir taşım kaynattıktan sonra hamur toplarını ilave edin Azar azar süt ilave ederek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın Servis etmeden hemen önce tereyağında kavrulmuş pulbiber ve kıyılmış dereotu ile süsleyin Servis yapın Oğmaç çorbası artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.