![]() |
Oğmaç Çorbası
oğmaç çorbası nasıl pişirilir
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Oğmaç çorbası malzemeleri 2 su bardağı buğday unu 1 çay bardağı et suyu 3 su bardağı süt 3 su bardağı su Tuz, karabiber Üzeri için: 1 tatlı kaşığı pulbiber 10 gr tereyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Oğmaç çorbası hazırlanışı Oğmaç çorbası : Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp et suyunu ekleyin. Sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz bu sert hamurdan avucunuzda ovalayıp minik toplar hazırlayın. Suyu tencerede bir taşım kaynattıktan sonra hamur toplarını ilave edin. Azar azar süt ilave ederek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Servis etmeden hemen önce tereyağında kavrulmuş pulbiber ve kıyılmış dereotu ile süsleyin. Servis yapın. Oğmaç çorbası artık hazır, afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.