Şehriyeli Ciğer Çorbası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehriyeli Ciğer Çorbasımalzemeler Yarım kg kuzu ciğeri 1 çay bardağı tel şehriye 7 su bardağı su 1 adet et suyu tableti Terbiye için: 1 adet limonun suyu 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için: 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı pul biber tarifi Et suyu tablet ve su tencereye konur Orta ateşte kaynayınca, yıkanmış, kuşbaşı doğranmış ciğer eklenir 15 dakika sonra şehriye atılır Terbiye malzemesi iyice çırpılır Kaynamakta olan çorbanın üzerine sicim gibi akıtılır Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatılır Üzerine yağda kızartılmış pul biber gezdirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|