Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, hamurlu, kesme, kişnişli, kış

Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası



Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Tarifi - Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Yapılışı - Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası

Malzemeler:


1 Su B Ispanaklı Kesme Hamur

1 Su B Haşlanmış Nohut

1 Su B Et Suyu

Su

Tuz


Terbiyesi İçin:

1 Kase Yoğurt

1 Su B Su

2 Çorba K Tepeleme Un

Yarım Limon


Üzeri İçin:

Tereyağı

Kişniş


Hazırlanışı:


Tencereye sıcak su döküyouz Kesme hamur ve nohutu ekliyoruz Et suyunu katıyoruz Kapağını kapatıp pişiriyoruzTerbiyesi için, bir su bardağı suyu karıştırma kabına döküyoruz


Yoğurdu ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz Unu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruzYarım limonun suyunu sıkıyoruz Terbiyenin içine bir kepçe çorbanın suyundan katıp terbiyeyi ılıtıyoruz


Ilıyan terbiyeyi çorbaya döküp karıştırıyoruz Tuzunu ekleyip biraz daha pişiriyoruz Tereyağını eritiyoruz Çorbayı servis ederken üzerine erimiş tereyağı döküyoruz


Doğranmış kişnişi üzerine koyup servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.