![]() |
Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası
Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Tarifi - Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Yapılışı - Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası
Malzemeler: 1 Su B. Ispanaklı Kesme Hamur 1 Su B. Haşlanmış Nohut 1 Su B. Et Suyu Su Tuz Terbiyesi İçin: 1 Kase Yoğurt 1 Su B. Su 2 Çorba K. Tepeleme Un Yarım Limon Üzeri İçin: Tereyağı Kişniş Hazırlanışı: Tencereye sıcak su döküyouz. Kesme hamur ve nohutu ekliyoruz. Et suyunu katıyoruz. Kapağını kapatıp pişiriyoruz.Terbiyesi için, bir su bardağı suyu karıştırma kabına döküyoruz. Yoğurdu ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz. Unu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Yarım limonun suyunu sıkıyoruz. Terbiyenin içine bir kepçe çorbanın suyundan katıp terbiyeyi ılıtıyoruz. Ilıyan terbiyeyi çorbaya döküp karıştırıyoruz. Tuzunu ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Çorbayı servis ederken üzerine erimiş tereyağı döküyoruz. Doğranmış kişnişi üzerine koyup servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.