ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=175467)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:41 AM

Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası
 
Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Tarifi - Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Yapılışı - Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kişnişli Kesme Hamurlu Kış Çorbası

Malzemeler:


1 Su B. Ispanaklı Kesme Hamur

1 Su B. Haşlanmış Nohut

1 Su B. Et Suyu

Su

Tuz


Terbiyesi İçin:

1 Kase Yoğurt

1 Su B. Su

2 Çorba K. Tepeleme Un

Yarım Limon


Üzeri İçin:

Tereyağı

Kişniş


Hazırlanışı:


Tencereye sıcak su döküyouz. Kesme hamur ve nohutu ekliyoruz. Et suyunu katıyoruz. Kapağını kapatıp pişiriyoruz.Terbiyesi için, bir su bardağı suyu karıştırma kabına döküyoruz.


Yoğurdu ekleyip çırpma teli ile karıştırıyoruz. Unu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Yarım limonun suyunu sıkıyoruz. Terbiyenin içine bir kepçe çorbanın suyundan katıp terbiyeyi ılıtıyoruz.


Ilıyan terbiyeyi çorbaya döküp karıştırıyoruz. Tuzunu ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Çorbayı servis ederken üzerine erimiş tereyağı döküyoruz.


Doğranmış kişnişi üzerine koyup servis ediyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.