Levrek Buğulama

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Buğulama



Levrek Buğulama
Levrek Buğulama Tarifi - Levrek Buğulama Nasıl Yapılır - Levrek Buğulama Malzemeleri




Levrek Buğulama
Malzemeler

* 2 adet levrek (halka halka doğranmış)
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 2 adet patates
* 1 adet limon
* 4 diş sarımsak
* zeytinyağı
* Defne Yaprağı
* biberiye
* tuz

Hazırlanışı

1 Levrekler iyice yıkanır Biraz zeytinyağı, 3-4 dilim limon, sarımsak ve defne yaprağı ile 2 saat buzdolabında terbiye edilir
2 Bu sırada kabukları soyulup dilimlenen patatesler biberiye dalı ile beraber haşlanır
3 Kiremite ya da güveçe terbiyelenen balıklar dizilir
4 Üzerine limon dilimleri yerleştirilir
5 Haşlanan patatesler balıkların yanına konulur
6 Soğanlar ve domatesler halka halka dilimlenir
7 Balıkların üzerine önce soğanlar sonra da domatesler dizilir
8 Sosun içindeki sarımsaklar ve defne yaprakları da güveçe aktarılır
9 En son çok az zeytinyağı gezdirilir
10 Güveçin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır
11 Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 – 30 dakika pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.