ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Levrek Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=171337)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 06:24 AM

Levrek Buğulama
 
Levrek Buğulama
Levrek Buğulama Tarifi - Levrek Buğulama Nasıl Yapılır - Levrek Buğulama Malzemeleri




Levrek Buğulama
Malzemeler

* 2 adet levrek (halka halka doğranmış)
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 2 adet patates
* 1 adet limon
* 4 diş sarımsak
* zeytinyağı
* Defne Yaprağı
* biberiye
* tuz

Hazırlanışı

1. Levrekler iyice yıkanır. Biraz zeytinyağı, 3-4 dilim limon, sarımsak ve defne yaprağı ile 2 saat buzdolabında terbiye edilir.
2. Bu sırada kabukları soyulup dilimlenen patatesler biberiye dalı ile beraber haşlanır.
3. Kiremite ya da güveçe terbiyelenen balıklar dizilir.
4. Üzerine limon dilimleri yerleştirilir.
5. Haşlanan patatesler balıkların yanına konulur.
6. Soğanlar ve domatesler halka halka dilimlenir.
7. Balıkların üzerine önce soğanlar sonra da domatesler dizilir.
8. Sosun içindeki sarımsaklar ve defne yaprakları da güveçe aktarılır.
9. En son çok az zeytinyağı gezdirilir.
10. Güveçin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır.
11. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 – 30 dakika pişirilir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.