![]() |
Künefe Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Künefe TarifiŞayet birgün yolunuz Antakya’ya düşerse, tarihi Uzunçarşı’da baharat alışverişinizi bitirdikten sonra, çarşıdan çıkmadan Çınaraltı’nda bir mola verin ve oradaki künefecilerden birinde oturup – en az- bir porsiyon künefeyi mutlaka yiyin ![]() O zamana kadar da, şimdi sizinle paylaşacağım künefe tarifi denemekten korkmayın; sahiden hiç de zor değil ![]() ![]() ![]() Künefe Tarifi 1 kg (taze) tel kadayıf 400 gr tereyağ 700 gr tuzsuz peynir (künefe peyniri olsa iyi olur, olmazsa dil peyniri) Şurubu için: 1 ölçü suya 1 ölçü şeker 1-) Tereyağını eritin ![]() 2-) Tel kadayıfları parçalayıp ayırın ![]() 3-) Üzerine parça parça ettiğiniz künefe peyniri veya dil peynirini bolca serpiştirin ![]() 4-) Tekrar tel kadayıfla kapatıp, iyice bastırın ![]() 5-) Ocağın üzerinde, tepsiyi çevire çevire pişirin ![]() ![]() 6-) Sık sık kontrol edin ![]() ![]() 7-) İki tarafı da kızardığında ocaktan alın ![]() 8-) Porsiyonlara ayırın ![]() 9-) Daha önce, yarım saat kadar, şeker ve suyu kaynatarak hazırladığınız şurubu ılık olarak üzerine dökün ve servis yapın ![]() 10-) İsterseniz fıstıkla süsleyebilirsiniz veya üzerine sütlü dondurma koyarak yiyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|