Çerkez Tavuğu |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çerkez Tavuğu300 gr tavuk (gögüs, but ya da kanat) 1 avuç ceviz içi (1 çay bardağında biraz fazla) 3 diş sarımsak 3 dilim bayat ekmek 1 litre su tuz isteğe göre tereyağı+kırmızı biber Yapılışı: 1- Tavuğu 1 litre suda tuz ekleyerek yaklaşık 20 dakika haşlayın Haşlanan tavukları sudan süzgeç yardımıyla çıkarın Eğer kemikli tavuk haşladıysanız kemiklerinden sıyırın ve ince ince didikleyin 2- Bayat ekmek dilimlerini tavuğu haşladığınız suda ıslatın Ceviz içlerini ve sarımsakları iyice dövün (iste göre rendenin küçük tarafı ile rendeleyebilirsiniz) 3- Didiklediğiniz tavuğu, bayat ekmek içini, sarımsağı ve tuzu karıştırarak çatalın ucu ile ezin (vaktiniz yoksa rondo kullanabilirsiniz) 4- Hazırladığınız çerkez tavuğunu servis tabağına alın, isteğe göre kırmızı biber ile kavrulmuş tereyağı dökün ve ceviz parçaları ile süsleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|