![]() |
Kıymalı börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı börekKıymalı börek Malzemeler: 250-300 gr kıyma, 3 orta boy kuru soğan, yarım demet maydanoz, 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 avuç kuşüzümü, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz ![]() Hazırlanması: * Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun ![]() ![]() * Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın ![]() Ayrıca: 4 yufka (misafiriniz kalabalıksa 5 yufka) · 2 yumurta · 1,5-2 su bardağı süt · yarım çay bardağı sıvı yağ * Süt, 1 yumurta ve yağı karıştırıp harcı hazırlayın ![]() * Tepsiyi yağlayıp 1 yufkayı kenarlardan taşacak şekilde tepsiye serin ![]() ![]() ![]() * Kıymalı içi ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|