Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
asma, dolması, enginar, yaprağında

Asma yaprağında enginar dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma yaprağında enginar dolması



Asma yaprağında enginar dolması


Malzemeler: 5-6 enginar, temizlenmiş, dolmalık iç, 2 soğan, piyazlık doğranmış, 1 havuç, halka halka doğranmış, 1 limon, kaynamış su, zeytinyağı, süslemek için; maydanoz Hazırlanması: Geniş bir kâsenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın Dolmalık içi hazırlayıp soğutun Tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin Üzerine bir enginarı oturtun Ortasına büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın Üzerine enginarları yerleştirin Tencereye enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.