ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Asma yaprağında enginar dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=169515)

Prof. Dr. Sinsi 06-26-2012 12:11 AM

Asma yaprağında enginar dolması
 
Asma yaprağında enginar dolması


Malzemeler: 5-6 enginar, temizlenmiş, dolmalık iç, 2 soğan, piyazlık doğranmış, 1 havuç, halka halka doğranmış, 1 limon, kaynamış su, zeytinyağı, süslemek için; maydanoz Hazırlanması: Geniş bir kâsenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun. Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın. Dolmalık içi hazırlayıp soğutun. Tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin. Üzerine bir enginarı oturtun. Ortasına büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun. Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın. Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın. Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın. Üzerine enginarları yerleştirin. Tencereye enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin. Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.