|
|
Konu Araçları |
buğulama, fasülye, taze, yöntemi, zeytinyağlı |
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Buğulama yöntemi ile) |
06-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Buğulama yöntemi ile)Malzemeler:1 kilo fasülye (tercihen boncuk fasülyesi)2 adet soğan3-4 adet olgun domatestuz, karabiberyaklaşık 1/3 su bardağı kadar zeytinyağı1/2 bardak kadar kaynamış suYapılışı:[*]Fasülyelerin uç kısımlarını ayıklayıp yıkayın Bıçak yardımıyla boylamasına ortadan ikiye kesin[*]Tencerenin dibine hazırladığınız fasülyeleri yerleştirin[*]Soğanı yemeklik doğrayıp tuzla ovun ve fasülyelerin üstüne yerleştirin[*]En son domateslerin kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğrayın ve en üste yerleştirin[*]Zeytinyağını gezdirin ve yandan suyunu verip ocağın altını açın[*]Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp fasülyeler iyice pişip yumuşayana kadar pişirin (45 dakika ile 1 saat arası)[*]Soğuduktan sonra servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|