![]() |
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Buğulama yöntemi ile)
Malzemeler:.1 kilo fasülye (tercihen boncuk fasülyesi).2 adet soğan.3-4 adet olgun domates.tuz, karabiber.yaklaşık 1/3 su bardağı kadar zeytinyağı.1/2 bardak kadar kaynamış suYapılışı:[*]Fasülyelerin uç kısımlarını ayıklayıp yıkayın. Bıçak yardımıyla boylamasına ortadan ikiye kesin.[*]Tencerenin dibine hazırladığınız fasülyeleri yerleştirin.[*]Soğanı yemeklik doğrayıp tuzla ovun ve fasülyelerin üstüne yerleştirin.[*]En son domateslerin kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğrayın ve en üste yerleştirin.[*]Zeytinyağını gezdirin ve yandan suyunu verip ocağın altını açın.[*]Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp fasülyeler iyice pişip yumuşayana kadar pişirin. (45 dakika ile 1 saat arası)[*]Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.