![]() |
Haşhaşlı-Elmalı-Rulo |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı-Elmalı-RuloHaşhaş konusunda sizlere önerebileceklerim: 1-1,5 çay bardağı toz haşhaşı, pişirme kabına koyup üzerine 1/3 çay bardağı şekerle,2 çay bardağı sütü ekleyip pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2-Marzipanınız yoksa ve siz içersinde olmasını çok istiyorsanız,o zamanda bademleri inceltip 2 damla esansını ekleyip haşhaşlı karışıma katıp karıştırabilirsiniz ![]() ![]() 3-Bu tür yılbaşı pastalarına işlenmemiş haşhaş yakışmaz bana göre ![]() ![]() ![]() 4-Marzipanınız yoksa ve sizler badem tozu ekleyecekseniz,yaprak badem kullanmanıza gerek kalmayacaktır ![]() 5-Haşhaşı hazırlamış olduğunuz hamura sürerken,hepsini birden hamurun üzerine döküp yaymayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 6-Hamurun tadı tıpkı paskalyanın tadına benzemiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7-Hamuru iki parçaya ayırıp 2 adet rulo yapıp, dilimleyip tek tekde fırına verebilirsiniz ![]() ![]() ![]() Malzemeler 1 paket yaş maya 180 ml süt 125 gr şeker 2 yumurta sarısı 450 gr un minicik tuz 1 limon kabuğu rendesi 175 gr tereyağ ![]() Arası için 1 paket haşhaşlı karışım 1 elma rendesi 200 gr marzipan 50 gr kuru üzüm 3 yemek kaşığı yaprak badem (bende yoktu kalem badem kullandım) üzeri için 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri ![]() Hazırlanışı Hamuru için verilen malzemelerden sütü hafif ılıtıp mayayı eritiniz ![]() Sonra diğer malzemeleri ekleyip yumuşak-ele yapışmayan bir hamur elde ediniz ![]() Yaklaşık oda ısısında 1 saat bekletiniz ![]() ![]() Hamuru merdane ile açıp içersine karışım sürülüp,üzerlerine badem,üzüm serpiştirilip rulo yapınız ![]() Önceden ısıtılmış fırında 175 c de yaklaşık 50 dk pişirilir ![]() Fırından çıkartıldıktan sonra hemen sonra fırça yardımı ile üzerine tereyağ sürülür ![]() Soğuduktan sonrada bolca pudra şekeri serpiştirilip afiyetle yenilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|