![]() |
Haşhaşlı-Elmalı-Rulo
Haşhaş konusunda sizlere önerebileceklerim: 1-1,5 çay bardağı toz haşhaşı, pişirme kabına koyup üzerine 1/3 çay bardağı şekerle,2 çay bardağı sütü ekleyip pişiriniz.Fokurdamaya başladığında göreceksiniz ki fotoğraftaki karışım gibi olmuş..Eğer çok katı olduğu takdirde süt ilave edebilirsiniz..Dikkat edin ne çok katı ne de çok sulu olacak..Bu ölçüleri ben sizlere ezberden veriyorum.. 2-Marzipanınız yoksa ve siz içersinde olmasını çok istiyorsanız,o zamanda bademleri inceltip 2 damla esansını ekleyip haşhaşlı karışıma katıp karıştırabilirsiniz.. 3-Bu tür yılbaşı pastalarına işlenmemiş haşhaş yakışmaz bana göre..Genelde,yılbaşında yapılan pastaların içlerinde veya aralarında marzipanlı bu tür karışımlar hiç eksik olmaz. 4-Marzipanınız yoksa ve sizler badem tozu ekleyecekseniz,yaprak badem kullanmanıza gerek kalmayacaktır. 5-Haşhaşı hazırlamış olduğunuz hamura sürerken,hepsini birden hamurun üzerine döküp yaymayınız.Kaşıkla göz kararı koyup,hamurun üzerine yayınız.Kapanmayan yerleri tekrar doldurmaya çalışınız..Haşhaşlı karışımınızdan artarsada,hemen bir strece sarıp dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz.. 6-Hamurun tadı tıpkı paskalyanın tadına benzemiş..Ben gripli olduğum için tattıklarımın tadına ne yazıkki varamıyorum..Sizden ricam,lütfen biraz soğuduktn sonra kesiniz..! 7-Hamuru iki parçaya ayırıp 2 adet rulo yapıp, dilimleyip tek tekde fırına verebilirsiniz.. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 1 paket yaş maya 180 ml süt 125 gr şeker 2 yumurta sarısı 450 gr un minicik tuz 1 limon kabuğu rendesi 175 gr tereyağ http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Arası için 1 paket haşhaşlı karışım 1 elma rendesi 200 gr marzipan 50 gr kuru üzüm 3 yemek kaşığı yaprak badem (bende yoktu kalem badem kullandım) üzeri için 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ 3 yemek kaşığı pudra şekeri http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı Hamuru için verilen malzemelerden sütü hafif ılıtıp mayayı eritiniz. Sonra diğer malzemeleri ekleyip yumuşak-ele yapışmayan bir hamur elde ediniz. Yaklaşık oda ısısında 1 saat bekletiniz.Hamura parmağınızla dokunduğunuzda içe doğru batıp sonra eski haline geliyorsa mayalanma işlemi bitmiş demektir. Hamuru merdane ile açıp içersine karışım sürülüp,üzerlerine badem,üzüm serpiştirilip rulo yapınız. Önceden ısıtılmış fırında 175 c de yaklaşık 50 dk pişirilir. Fırından çıkartıldıktan sonra hemen sonra fırça yardımı ile üzerine tereyağ sürülür. Soğuduktan sonrada bolca pudra şekeri serpiştirilip afiyetle yenilir..Özellikle 1 gece bekletilirse super olur kahve yanında..))Afiyetler olsun arkadaşlar!! http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.