![]() |
Bulgar Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgar MutfağıBulgar Kebabı Malzemeler: 220 gr koyun eti, 40 gr domates, 12 gr kırmızı sivri biber, 20 gr soğan, 5 gr yağ, 15 gr tereyağı, 4 gr un, yarım adet yumurta, 22 gr tuz, 1 gr baharat Hazırlanışı: Kuşbaşı doğranmış etleri aralarına kırmızı biber koyarak şişlere geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --------------------------------- Kacamak Malzemeler: * Bir litre su(5 su bardağı) * 250 gr ![]() * tereyag * kirmizi pul biber * rendelenmis beyaz peynir * kavurma et (isteğe göre) Yapılışı: Bir 4 bardak su once kaynatilir ![]() Kaynarken içine 250 gr ![]() ![]() ![]() Sonra bir tabaga konarak ince bir tabaka halinde yayilir ![]() Uzerine tereyag gezdirilir, kirmizi pul biber serpilir ve rendelenmis beyaz peynir konur ![]() Ayrica isteyen bunun üzerine kavurma et te koyabilir ![]() Yaninda ayran iyi gider ![]() Tatli olarak yemek isteyenler ise, yag gezdirdikten sonra toz seker serper veya pekmez döker ![]() Afiyet olsun! NOT: Hafif, kolestrolsuz, bol vitamin ve mineral iceren yemek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------------------------------------- BULGARİSTAN USULU PATATESLİ MUSAKKA MALZ ![]() 5 adet patates 1/2 kilo kıyma 1/2 bardak su 3 kaşık un 2 kaşık sıvı yağ 1/2 lt süt 2 adet yumurta kırmızı biber,kekik,tuz,karabiber HAZIRLANISI Patateslerimizi küp küp doğruyoruz (fazla küçük olmasın),kıymamızı tavada baharatlarımız ile bir güzel kavurduktan sonra (iyice pişmeli kıyma),patateslerimizi ve suyumuzu ilave edip tavanın kapagını kapatıp15 dk kısık ateşte pişirişyoruz (hafif yumuşıycak patatesler) Başka bir derin tavamıza yağımızı ve unumuzu koyup pembeleşene kadar kavuruyoruz,pembeleşen helva kıvamındaki karışıma yavaş yavaş sütümüzü ekliyoruz ![]() ![]() Patates ve kıyma karışımını orta boy bir tepsiye dokuyoruz ![]() Un ve sütlü sıcak karışıma 2 yumurtayı kırıp iyice karıştırıyoruz,tepsideki patates ile kıymanın üstüne güzelce seriyoruz ![]() 180 derecelik fırında yemeğin üstü kızarana kadar pişiriyoruz ![]() Börek gibi dilimlere bolerek servis yapiyoruz --------------------------------- mantarlı zeytinli tavuk Ürünler: 1 tavuk 800 gr civarı 50 ml (1 / 4 çay fincanı) bitkisel yağ 30 g (1 / 4 paket) tereyağı 150 gr domates (2-3 adet ) 3-4 adet mantar 10-15 adet zeytin 200 ml (1 çay bardağı) beyaz şarap 5 gr (1 çay kaşığı) kırmızı biber kara biber, tuz, maydanoz ![]() Hazırlanışı: Tavuk parça halinde kesiliyor, parçaları yağda haşlanıyor kızarana kadar, sonra çıkartılıp tuzlanıyorlar ve kara biber ekiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() maydanoz ekleniyor ![]() -------------------------- İçi Yumurta Dolu Domates Ürünler: 1 kg domates, 125 gr (1 paket) tereyağı, 10 yumurta ![]() 150 gr peynir, kaşar karabiber ve lezzet için tuz ![]() Hazırlanışı: Domateslerin üst çökelek kısımları kesiliyor ve içleri oyuluyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ----------------------------- Makarna Tatlısı Malzemeler * 500 gr makarna(spagetti disinda) * 4 bardak su * 1 lt sut * 4 Adet yumurta * 2 Adet vanilya * 1 limon kabugu rendesi * 1 bardak seker(seker miktarini dilediginiz gibi ayarlayabilirsiniz) Yapılışı Ilk olarak makarnayi bir firin tepsisine bosaltin ve orta isidaki firinda hafif kizarana kadar pisirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _____________________________ Etli Pilav Malzemeler * 5 çorba kaşığı rende beyaz peynir * 300 gr ![]() * Tuz * 500 gr ![]() * 1 çorba kaşığı kırmızı biber * 300 gr ![]() * 200 gr ![]() * 100 gr ![]() Yapılışı Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı , rende soğanı açık sarı renge dönüşene kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atın ![]() ile tatlandırın ![]() ![]() ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edin ![]() pirinc etsuyunu çekene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyin ![]() --------------------------------- Karışık Salata Malzemeler * 4 çorba kaşığı sirke * 1/3 su bardağı ayçiçek yağı * 3 diş sarımsak * 1/3 su bardağı ince çekilmiş ceviz * 1 salatalık * 150 gram beyaz peynir * 4 adet domates * 1/2 demet maydanoz * 7-8 adet dolmalık biber * tuz * 2 adet patlican Yapılışı Patlicanları alaca soyun, halka halka kesin ve tuzlu suda bekleterek acılarını alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --------------------------- Tseluvki Tatlısı Türkçeye çevrilince Öpücük tatlısı Malzemeler 4 Adet Yumurtanın Akı 1 Su Bardağı Toz Şeker 1/2 Tatlı Kaşığı Vanilya Çırpılmış Krema Meyve Yapılışı Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde kar haline gelene dek iyice çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sürenin sonunda dikkatlice fırından çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|