06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
sacher torte
malzemeler:
- 5 yumurta sarısı
- 1 su bardağından biraz az pudra şekeri
- 130 gr tereyağı
- 100 gr erimiş bitter çikolata
- 4 yemek kaşığı kakao
- 5 yumurta beyazı
- 100 gr toz şeker
- 1 su bardağından biraz az un
- 1/2 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- kayısı marmelatı
hazırlanması:
[*]pudra şekeri ve tereyağını mikserde iyice çırpın, içine yumurta sarısını ekleyin[*]benmari usulü eritilmiş çikolatayı ilave edin kakao, un, vanilya ve tuzu ekleyin[*]en son yumurta beyazı ve şekeri kabartın, bunu diğer malzemeye yavasça ilave edin 24 cm fırın kalıbına koyun 180C'de 20-25 dak pişirin[*]fırından çıktıktan sonra soğuyunca üçe kesin (ben kesmedim)[*]aralarına ve kenarına ve üstüne (her yerine) ince bir tabaka halinde kayısı marmelatını sürün (özellikle kenarlarına ve üstüne çok sürmeyin, çikolata sosu dursun)
sosu için:
- 1 su bardağı (200ml) su
- yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 10 gr nişasta
- 1/4 su bardağı (65ml) su
- 200 gr doğranmış bitter çikolata
- 50 gr krema
[*]toz şekeri tencereye koyun, kakao ve nişastayı eleyin[*]200 ml suyun yarısını ekleyin, iyice karıştırın, sonra geri kalan tüm suyu koyun (100+65)[*]tencereyi ateşe koyun, ocakta karıştırarak kaynatın, fokurdamaya başlayınca 1 dak daha bekletin ve ateşten alın[*]çikolata ve kremayı hızla karıştırarak ekleyin, soğumaya bırakın ara sıra sosunu karıştırıp havalandırın[*]soğuyunca da kekini tel ızgara üzerine koyun ve kepçeyle sosu dökün (telin altına fırın tepsisi koyunca daha rahat oluyor)
|
|
|