![]() |
İNCİR DİLİMLERİ - İNCİR DİLİMLERİ Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İNCİR DİLİMLERİ - İNCİR DİLİMLERİ TarifiİNCİR DİLİMLERİ - İNCİR DİLİMLERİ Tarifi Malzemeler : (20 adet için) 150 gr Kuru İncir 50 gr Toz Badem Kavrulmuş Badem 2 kaşık Çokokrem 1 çorba kaşığı Bal Hazırlanışı : Kuru İncirleri Mutfak Robotu ile rendeleyin ![]() ![]() ![]() Meydana gelen hamuru rulo haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Servis yaparken üzerine sütlü çikolata sosu konulabilir ![]() İRMİK HELVASI Malzemeler : (4-6 kişi için) ½ Kg iri boy İrmik 4 bardak Su 3 su bardağı Toz Şeker 1 kahve fincanı Çam Fıstığı 1 su bardağı Sıvı Yağ Hazırlanışı : Şekerin yarısı ve 4 bardak su karıştırılarak kaynatılır ![]() Diğer tarafta yağ kızdırılır, içine fıstıklar atılır, hafif pembeleşince, irmik konur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Helva ocaktan alınır ve şekerli kaynayan su üzerine dökülür ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağı açılır ve kalan şeker üzerine dökülür ve karıştırılır ![]() ![]() Şekerin yarısının sonradan konulması, helvanın tane tane olmasını sağlar ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|