ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İNCİR DİLİMLERİ - İNCİR DİLİMLERİ Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=167674)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 03:14 PM

İNCİR DİLİMLERİ - İNCİR DİLİMLERİ Tarifi
 
İNCİR DİLİMLERİ - İNCİR DİLİMLERİ Tarifi

Malzemeler : (20 adet için)

150 gr Kuru İncir
50 gr Toz Badem
Kavrulmuş Badem
2 kaşık Çokokrem
1 çorba kaşığı Bal

Hazırlanışı :

Kuru İncirleri Mutfak Robotu ile rendeleyin. İçine kavrulmuş bademi, bal ve çokokremi ekleyin. İyice karıştırın.

Meydana gelen hamuru rulo haline getirin. 20 eşit parçaya bölün. Kavrulmuş bademe batırın. Bir yağlı kağıt üzerinde buzdolabında soğutun.

Servis yaparken üzerine sütlü çikolata sosu konulabilir.

İRMİK HELVASI

Malzemeler : (4-6 kişi için)

½ Kg iri boy İrmik
4 bardak Su
3 su bardağı Toz Şeker
1 kahve fincanı Çam Fıstığı
1 su bardağı Sıvı Yağ

Hazırlanışı :

Şekerin yarısı ve 4 bardak su karıştırılarak kaynatılır.

Diğer tarafta yağ kızdırılır, içine fıstıklar atılır, hafif pembeleşince, irmik konur. Hafif ateşte karıştırılarak kavrulur. Aniden bir tarafın kavrulmaması için sürekli karıştırılmaya dikkat edilir. İrmik ve fıstıklar yağı dışarı vermeye başladığında ve irmik kokusu duyulduğunda, kaynayan şekerli sudan içine bir kaşık dökülür. Cızırtı çıkarırsa pişmiş demektir.

Helva ocaktan alınır ve şekerli kaynayan su üzerine dökülür. İyice karıştırılır ve tekrar ateşe konur. Suyunu çekene kadar pişirilir.

Tencerenin kapağı açılır ve kalan şeker üzerine dökülür ve karıştırılır. Soğuyana kadar 3-4 kez açılır ve karıştırılır.

Şekerin yarısının sonradan konulması, helvanın tane tane olmasını sağlar.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.