06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bonfile kebabı
Bonfile Kebabı
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 40 dk Kaç Kişilik 4Yöntem 4 Adet bonfile
Yarım su bardağı sıvıyağ
Terbiyesi için :
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Kahve fincanı süt
1 Kahve fincanı yoğurt
Karabiber
Sos için :
1 Kahve fincanı portakal suyu
3 Çorba kaşığı domates püresi
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 Çay kaşığı kişniş
Tuz, karabiber
Pilav için :
1 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı susam
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Tuz
Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat
Hazırlanışı- Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin

- Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin

- Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün

- Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın

- Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun

- Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun

- Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin

- Bonfileleri terbiyeden çıkarın

- Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın

- Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın

- Tuz ve karabiber serpin

- Önceden ısıtılmış fırında pişirin

- Pişmesine yakın üzerine sosu dökün

- Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın

- Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın

- Sosu bonfilelerin üzerine dökün

- Pilav ile birlikte servis yapın

|
|
|