Prof. Dr. Sinsi |
06-25-2012 05:08 PM |
Bonfile kebabı
Bonfile Kebabı
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 40 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 4 Adet bonfile
Yarım su bardağı sıvıyağ
Terbiyesi için :
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Kahve fincanı süt
1 Kahve fincanı yoğurt
Karabiber
Sos için :
1 Kahve fincanı portakal suyu
3 Çorba kaşığı domates püresi
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 Çay kaşığı kişniş
Tuz, karabiber
Pilav için :
1 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı susam
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Tuz
Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat
Hazırlanışı- Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin.
- Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
- Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.
- Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın.
- Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun.
- Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun.
- Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin.
- Bonfileleri terbiyeden çıkarın.
- Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
- Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın.
- Tuz ve karabiber serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Pişmesine yakın üzerine sosu dökün.
- Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın.
- Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın.
- Sosu bonfilelerin üzerine dökün.
- Pilav ile birlikte servis yapın.
|