Sultan Aşuresi Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sultan Aşuresi Tarifi



Malzemeler


500 gram buğday

Kaymak, dut kurusu

2 su bardağı süt

1'er su bardağı kuru fasulye, nohut, üzüm, kuru incir, kayısı, haşlanmış kestane

1'er çay bardağı pirinç, gülsuyu, ceviz, kuş üzümü

1 kg tozşeker

Tarçın, nar, dolmalık fıstık, karanfil

1 çorba kaşığı nişasta

1 adet elma ve portakal

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 0

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Buğdayı ıslatın Fasulye, pirinç ve nohutu da ayrı ayrı ıslatıp ertesi gün yine ayrı ayrı haşlayın Süzdükten sonra kabuklarını soyun Buğdayların üzerine yaklaşık iki misli kadar su koyun Ağır ateşte hiç karıştırmadan iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Nohutu, fasulyeyi ve pirinci ilave edip iyice pişirin Robottan geçirin Ayrı ayrı haşladığınız ve ufak doğradığınız kayısı, incir, üzüm, kestane, elma ve portakal kabuğu rendesini sırası ile ilave edip, üzümler şişinceye kadar pişirin Bir kaşık nişastayı süt ile eritip şekeri, sütü ve gül suyunu da ekleyip 10 dakika daha kaynatın Aşureyi kaselere paylaştırın süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.