ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sultan Aşuresi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=166886)

Prof. Dr. Sinsi 06-25-2012 05:25 PM

Sultan Aşuresi Tarifi
 
Malzemeler


500 gram buğday

Kaymak, dut kurusu

2 su bardağı süt

1'er su bardağı kuru fasulye, nohut, üzüm, kuru incir, kayısı, haşlanmış kestane

1'er çay bardağı pirinç, gülsuyu, ceviz, kuş üzümü

1 kg. tozşeker

Tarçın, nar, dolmalık fıstık, karanfil

1 çorba kaşığı nişasta

1 adet elma ve portakal

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 0

Tarifi Yazdır






Yapılışı


Buğdayı ıslatın. Fasulye, pirinç ve nohutu da ayrı ayrı ıslatıp ertesi gün yine ayrı ayrı haşlayın. Süzdükten sonra kabuklarını soyun. Buğdayların üzerine yaklaşık iki misli kadar su koyun. Ağır ateşte hiç karıştırmadan iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Nohutu, fasulyeyi ve pirinci ilave edip iyice pişirin. Robottan geçirin. Ayrı ayrı haşladığınız ve ufak doğradığınız kayısı, incir, üzüm, kestane, elma ve portakal kabuğu rendesini sırası ile ilave edip, üzümler şişinceye kadar pişirin. Bir kaşık nişastayı süt ile eritip şekeri, sütü ve gül suyunu da ekleyip 10 dakika daha kaynatın. Aşureyi kaselere paylaştırın süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.